Fakta-historie​

Per Tetsche Larsen fortæller om sig selv og opstarten af Midtjysk Smågrisesalg.

Efter min tid som henholdsvis faglært mekaniker og befalingsmand i CF begyndte jeg i 1984 at køre grise hos min far. Intil da havde jeg siden jeg fik kørekort afløst ham om lørdagen, i ferier o.s.v.


Min far begyndte i 1976 som smågriseformidler i det midtjyske område.
Smågriseformidlingen blev dannet i samarbejde med Bjerringbro Landboforening, den blev lavet for at tilgodese landmændenes behov, for at kunne omsætte smågrise på en reel måde og som et alternativ til handelsmænd og husdyrauktioner.


Det var, og er stadig landets mest gennemskuelige afregningssystem, hvor grisene bliver vejet, og herefter afregnet efter en fast notering, hertil kommer et fast gebyr for udførsel af formidling/transport.


Senere blev Midtjysk Svinerådgivning dannet og vi kom til at hedde Midtjysk Smågrisesalg.


I 1989 købte jeg min egen lastbil og min far og jeg kørte som kollegaer indtil 2002, hvor han gik på efterløn. Siden den tid har vi haft 1 til tider 2 chauffører ansat.

Desuden har den stigende mængde papirarbejde, samt hygiejnekrav, fået os til at indrette os, så min kone Helle har taget sig af alt dette siden 1996.


Pr. januar 2008 skete der igen sammenlægninger indenfor landboforeningerne og vi er nu tilknyttet Landbo MidtØst. Vi hedder stadig Midtjysk Smågrisesalg og kører efter de samme grundlæggende principper som altid.


Vi har vores egen notering, (Midt Region) som fastsættes hver uge på grundlag af udbud og efterspørgsel. Ofte kører vi efter beregnet notering eller et gennemsnit af de 2 noteringer.


Derudover er der sket en kolosal udvikling, hvor landbrugets udvikling gør at vores biler skal kunne rumme rigtig mange grise, samt opfylde krav om høj dyrevelfærd og høj hygiejne, hvilket vi lægger stor vægt på.


Desuden opdaterer vi os løbende via div. kuser og godkendelser.


Vi har også vognmandstilladelse og kan således tilbyde lønflytning.


Vi kører udelukkende med dyr til levebrug.

​Kontakt

Midtjysk Smågrisesalg

v/ Per T. Larsen

Kirkevej 15, V. Velling

8860 Ulstrup


Tlf.: 86 46 61 44

Mobil:

Per: 40 96 61 44
Dan: 40 96 61 45

Helle: 40 96 61 43

Firmaoplysninger 

Midtjysk Smågrisesalg

Her finder du os

Kirkevej 15, Vester Velling

8860 Ulstrup

Kontaktoplysninger